ΦΩΤΙΣΜΟΣ LED

 

Ο φωτισμός με  λάμπες και προβολείς LED, είναι η πιο οικονομική λύση ακολουθώντας τις τελευταίες εξελίξεις στην τεχνολογία. Μπορούν να αντικαταστήσουν οποιαδήποτε λάμπα. Απλώς ξεβιδώνεται την παλιά σας λάμπα και αντικαθιστάτε με μία LED.

Με τους λαμπτήρες LED, επιτυγχάνετε μείωση στο ρεύμα για φωτισμό από έως και 90%.

 

Ο φωτισμός LED αναδεικνύει γραφεία, ομορφαίνει εξωτερικούς χώρους, παρέχει λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας για ξενοδοχεία...

 

Ο φωτισμός LED σε καταστήματα

Οι λύσεις φωτισμού με LED ταιριάζουν με μοναδικό τρόπο στα καταστήματα. Μπορούν να παρέχουν ένα μεγάλο εύρος εφέ, τα οποία συμβάλλουν στη συνολική εμπειρία αγορών και σας δίνουν τη δυνατότητα να καθορίζετε το κατάλληλο σκηνικό για κάθε περίσταση. Οι λύσεις LED μπορούν να αναδεικνύουν ένα προϊόν, να δημιουργούν μια θεατρική ατμόσφαιρα και να προκαλούν ενδιαφέρον, αλλά και να αντικατοπτρίζουν μια διάθεση, βοηθώντας στη δημιουργία ενός τέλειου περιβάλλοντος για την εμπειρία αγορών. Μπορούμε να σας βοηθήσουμε να μεταβείτε στην τεχνολογία LED ευκολότερα από όσο θα πιστεύατε, βελτιώνοντας την ατμόσφαιρα στο κατάστημά σας με τη δύναμη του φωτός.

Ο φωτισμός LED σε γραφεία

DayWave, Arup, AmsterdamΟ κόσμος των γραφείων και ο εργασιακός βίος των ανθρώπων αλλάζουν γρήγορα. Ο φωτισμός LED προσφέρει μεγάλη στήριξη σε αυτές τις αλλαγές: ελευθερία σχεδίασης, χρήση χρωμάτων, δυναμικά εφέ στην ένταση και την κατεύθυνση και δημιουργία χώρων για μεγαλύτερη άνεση και ευεξία των ανθρώπων. Επιπλέον αυτών, τα LED φέρνουν μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας, ειδικά όταν συνδυάζονται με όργανα ελέγχου φωτισμού. Η ΗΛΜΕΚΑΤ ΑΕ μπορεί να σας βοηθήσει στην πρόφαση μετάβασής σας στο φωτισμό LED, ώστε να κάνετε την καλύτερη επιλογή για το χώρο των γραφείων σας, να επωφεληθείτε από σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας και να δημιουργήσετε έναν καλύτερο χώρο εργασίας.

Ο φωτισμός LED στο χώρο της φιλοξενίας

LED in hotelsΟ τομέας της φιλοξενίας είναι ένας από τους τομείς με το μεγαλύτερο περιθώριο εξοικονόμησης ενέργειας. Σήμερα, η τεχνολογία LED προσφέρει τεράστιο δυναμικό εξοικονόμησης ενέργειας σε παγκόσμιο επίπεδο. Η χρήση των λαμπτήρων LED θέτει νέα πρότυπα στα watt/m2 που καταναλώνονται, και ακόμη περισσότερο όταν συνδυάζονται με όργανα ελέγχου φωτισμού.

Μπορούμε να σας βοηθήσουμε να  μεταβείτε στην τεχνολογία LED ευκολότερα από όσο θα πιστεύατε, βελτιώνοντας την ατμόσφαιρα και το περιβάλλον στο ξενοδοχείο, το μπαρ ή το εστιατόριό σας με τη δύναμη του φωτός. Θα σας βοηθήσουμε να δημιουργήσετε μια εντελώς νέα εμπειρία φωτισμού για εσάς και τους καλεσμένους σας.

Ο φωτισμός LED σε εξωτερικούς χώρους

Τα LED παρέχουν έναν απαράμιλλο τρόπο φωτισμού του αστικού μας περιβάλλοντος με ένα συναρπαστικό και πρακτικό τρόπο.

Προσαρμόζονται ιδιαίτερα εύκολα, επιτρέποντας στους μελετητές να ξεφεύγουν από το στατικό φωτισμό του παρελθόντος και να επιχειρούν τη δημιουργία ευέλικτων χώρων που θα μπορούσαν, για παράδειγμα, να αλλάζουν με τον καιρό ή την εποχή και να παρέχουν ένα επιπλέον γιορτινό χρώμα τις γιορτές. Και όλα αυτά με κατανάλωση ενέργειας που είναι μόλις ένα κλάσμα των συμβατικών τεχνικών φωτισμού.

Ο φωτισμός LED σε χώρους υγείας

Οι άνθρωποι που χρειάζεται να νοσηλευτούν συνήθως νιώθουν ανησυχία και πολλές φορές αγωνία. Το γεγονός αυτό μπορεί να κάνει τη διαδικασία της εξέτασης δυσκολότερη και πιο χρονοβόρα. Ο φωτισμός LED δημιουργεί πιο «χαλαρούς χώρους» με περισσότερα χρώματα και να κάνει την αίσθηση που αποδίδει το περιβάλλον λιγότερο νοσοκομειακή και περισσότερο ανθρώπινη, γεγονός που ωφελεί τόσο τη διάθεση των ανθρώπων όσο και την ποιότητα και ταχύτητα της διαδικασίας διάγνωσης. Εκτός αυτού, ο φωτισμός LED προσφέρει ένα σημαντικό περιθώριο εξοικονόμησης ενέργειας, ειδικά για διαδρόμους και γενικούς χώρους νοσοκομείων.


Ο φωτισμός LED μπορεί να αλλάζει την ατμόσφαιρα στους χώρους διάγνωσης και νοσηλείας, βελτιώνοντας την εμπειρία νοσηλείας για τους ασθενείς και εργασίας για το προσωπικό. Το περιθώριο εξοικονόμησης ενέργειας είναι μεγάλο και μπορεί να μειώσει το λειτουργικό κόστος του νοσοκομείου. Η Philips Lighting έχει τη δυνατότητα να σας υποστηρίξει στις επιλογές σας όσον αφορά στο φωτισμό LED.

Ο φωτισμός LED στη βιομηχανία

Οι τεράστιες βιομηχανικές μονάδες λόγω του μεγέθους και της συνεχούς λειτουργίας τους καταναλώνουν μια πολύ μεγάλη ποσότητα ενέργειας για φωτισμό. Επίσης, οι πολύ ψηλές οροφές κάνουν τη συντήρηση ή την αντικατάσταση των λαμπτήρων πολύ δαπανηρή – ειδικά εάν χρειάζεται να σταματήσει η παραγωγή για τη συντήρηση. Ωστόσο, η τελευταία μας καινοτομία στις προσαρμοσμένες στη βιομηχανία λύσεις LED μπορεί να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε αυτά τα προβλήματα.

Οι λύσεις μας LED έχουν σχεδιαστεί ώστε να μειώνουν σημαντικά την κατανάλωση ενέργειας χωρίς συμβιβασμούς στη φωτεινότητα, ενώ επεκτείνουν σε μεγάλο βαθμό τη διάρκεια ζωής, αποτρέποντας τις συχνές αντικαταστάσεις λαμπτήρων. Με τις τελευταίες μας καινοτόμες λύσεις LED μπορείτε να κάνετε τη βιομηχανική σας παραγωγή πιο βιώσιμη και οικονομικά αποδοτική.

Βασικά στοιχεία που πρέπει να ξέρετε για τους λαμπτήρες LED

Η απόδοση ενός λαμπτήρα LED είναι αποτέλεσμα 3 ομάδων εξαρτημάτων:

1. Οπτικά εξαρτήματα LED
2. Ηλεκτρικά εξαρτήματα LED
3. Μηχανικά και θερμικά εξαρτήματα LED

Οι δείκτες απόδοσης είναι:
- Φωτεινότητα: φωτεινή ισχύς (Lumen) και απόδοση (Lumen/Watt)

- Χρώμα: θερμοκρασία και συνέπεια χρώματος
- Διάρκεια ζωής: πηγή LED έναντι λαμπτήρα LED
- Κατανομή φωτός: κατευθυντική (Candela) και μη κατευθυντική (Lumen)

 

ΤΡΟΠΟΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣHΣ.

Η ΗΛΜΕΚΑΤ ΑΕ σε συνεργασία με κατασκευαστές λαμπτήρων LED και πιστωληπτικούς οργανισμούς μπορεί να χρηματοδοτήσει την αντικατάσταση λαμπτήρων LED με την μέθοδο " PAY AS YOU SAVE

 

«PAY AS YOU SAVE»

 

Πρόταση αντικατάστασης του ενεργοβόρου  φωτισμού μεγάλων επιχειρήσεων με φωτιστικά σώματα τεχνολογίας Led με αποπληρωμή βάση μηνιαίας εξοικονόμησης ενέργειας

 
Ιδέα Πρότασης

 

Η ΗΛΜΕΚΑΤ ΑΕ  θέλοντας να ενισχύσει την παρουσία της στο τεράστιο ενδιαφέρον από τις επιχειρήσεις για αντικατάσταση του υφιστάμενου δικτύου φωτισμού με φωτιστικά τεχνολογίας LED, συμπραξε συμμαχίες για να υποστηρίξει την υπηρεσία Pay as You Save. Μέσω αυτής της υπηρεσίας οι επιχειρήσεις χρηματοδοτούνται για να αντικαταστήσουν το υφιστάμενο  δίκτυο φωτισμού, με φωτιστικά LED. O χρόνος απόσβεσης της επένδυσης τους υπολογίζεται (ανάλογα με τις ώρες λειτουργίας των φωτιστικών σωμάτων) . Πιο συγκεκριμένα η αντικατάσταση γίνεται με 100% ή 85% χρηματοδότηση με μηδενικό αρχικό κεφάλαιο από την επιχείρηση. Μέσω της επένδυσης η επιχείρηση εξοικονομεί έως κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος ενώ παράλληλα μειώνει και τα έξοδα συντήρησης.

 

ΒΗΜΑΤΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ  ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ "PAY AS YOU SAVE"

 

1. Η ΗΛΜΕΚΑΤ ΑΕ αναλαμβάνει την προμήθεια και αντικατάσταση του  φωτισμού με φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED, με 85% ή 100% χρηματοδότηση.

 

2. Μετά την αντικατάσταση η ΗΛΜΕΚΑΤ ΑΕ μέσω των κατασκευαστών που συνεργάζεται εγγυάται:

  • Την διατήρηση ή την βελτίωση του επίπεδο φωτισμού
  • Την διατήρηση ή την αλλαγή  της χρωματικής απόδοσης

 

3. Η αποπληρωμή του έργου θα γίνεται μέσω μηνιαίων δόσεων όπου:

 

ΔΟΣΗ ΑΝΑ ΜΗΝΑ = ΠΟΣΟΣΤΟ(%) Χ ΤΗΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΟΥΝ ΤΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ LED 

 

Πλεονεκτήματα μεθόδου

 

  • Δεν χρειάζεται αρχικό κεφάλαιο
  • Η επιχείρηση έχει κέρδος από την εξοικονόμηση ενέργειας κατά την διάρκεια απόσβεσης - αποπληρωμής
  • Η επιχείρηση έχει 100% κέρδος από την εξοικονόμηση ενέργειας μετά τα χρόνια απόσβεσης και για το υπόλοιπο προσδόκιμο
  • Σε περίπτωση μελλοντικής αύξησης της kw της ΔΕΗ αυξάνεται το κέρδος της εταιρείας
  • Μείωση του αποτυπώματος CO2 της επιχείρησης

 

 

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

        

 

         

  

 

 

                                                

 

 

     

 Samsung